Home Actualitate Senatorul Remus Negoi: „ Cetăţenii au dreptul să fie implicaţi în procesul decizional!”

Senatorul Remus Negoi: „ Cetăţenii au dreptul să fie implicaţi în procesul decizional!”

by Antonia Mocanu
0 comment

Senatorul constănțean din partea Uniunii Salvați România a făcut o postare pe pagina personală de socializare în care menționează faptul că alături de alți colegi a depus o inițiativă de modificare a legii privind transparența decizională în administrația publică.

„Am depus, împreună cu colegii senatori Silvia Dinică și Andrei Postică , o inițiativă de modificare a legii privind transparența decizională în administrația publică. În prezent există obligativitatea organizării de dezbateri publice pentru actele normative importante din administrațiile publice locale, doar dacă această consultare este solicitată, în scris, de o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate publică.

Așa cum legea prevede ca un partid politic să fie înființat cu 3 cetățeni cu drept de vot, același principiu vrem să fie aplicat la solicitarea pentru organizarea unei dezbateri publice. Este o minimă modificare, care susține participarea cetățenilor simpli la elaborarea deciziilor importante pentru comunitate. Concret, proiectul prevede că autoritatea publică este obligată să decidă organizarea unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ dacă acest lucru a fost cerut în scris de către minimum 3 cetățeni cu drept de vot, pe lângă ceea ce prevede acum legea – o asociație legal constituită sau o altă autoritate publică.

Cetăţenii au dreptul să fie implicaţi în procesul decizional!”, a scris senatorul Remus Negoi pe Facebook.

related posts

Leave a Comment