Home Actualitate Ședință de tragere cu armament și muniție letală pentru polițiștii locali constănțeni

Ședință de tragere cu armament și muniție letală pentru polițiștii locali constănțeni

by Antonia Mocanu
0 comment

Activitatea de formare profesională și pregătire continuă a polițiștilor locali este și rămâne o prioritate pentru Direcția Generală Poliția Locală Constanța.

Procedura de pregătire profesională este gândită să se desfășoare pe mai multe paliere în funcție de atribuțiile fiecărui serviciu de specialitate al instituției.

Astfel,  în cursul zilei de miercuri în intervalul orar 09.00-12.00, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice au participat la o ședință de tragere cu armamentul și muniția letală din dotare în poligonul autorizat.

La această sedință au participat un număr de 54 de polițiști locali din cadrul Servciului Ordine Publică, fără a fi înregistrate evenimente. Toți politiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice care au fost  prezenți la sedința de tragere au obţinut certificatul de absolvire a programului de formare iniţială prevăzut la art. 11 alin. (9) din HG 1332/2010 și pot fi dotați cu arme letale de apărare şi pază sau cu arme neletale destinate pentru autoapărare, în vederea desfăşurării activităţilor specifice.

În urma evaluării activitaților executate se poate concluziona că rezultatele au fost foarte bune.

Pe tot parcursul anului 2022, conform calendarului stabilit instituțional, polițiștii locali vor executa ore de pregătire profesională similare. Scopul principal este de învațare a regulilor de siguranță, a stăpânirii tehnicilor de gestionare, mânuire și utilizare a armelor în mod legal.

related posts

Leave a Comment