Home Actualitate Se ridică o parte din interdicţiile de carantină. Află unde.

Se ridică o parte din interdicţiile de carantină. Află unde.

by Crina Matei
0 comment

Săptămâna începe cu vești bune! De astăzi, în Germania, magazinele mici se vor deschide, iar şcolile îşi vor relua activitatea pentru acele clase unde au loc examene de absolvire. Berlinul a anunţat, săptămâna trecută, că rata infecţiei a încetinit şi că focarul a fost pus sub control.

Tot de luni, Polonia va redeschide locurile de promenadă, parcurile şi pădurile, iar în Norvegia, grădiniţele îşi vor redeschide uşile pentru copii.Cehia va permite comercializarea în aer liber din pieţe, iar în Albania, industriile minieră şi petrolieră vor funcţiona din nou. Cu toate acestea, Spania, care are una dintre cele mai stricte blocaje ale Europei, şi Franţa au decis să amâne relaxarea măsurilor pentru încă câteva săptămâni.

În Spania, însă, copiilor li se vor permite reluarea activităţilor în timpul liber de săptămâna viitoare.Și India reduce regulile stricte. Afacerilor agricole, lucrărilor publice şi băncilor li s-a permis reluarea activităţii, iar unele forme de transport de marfă vor fi, de asemenea, autorizate.

Tendinţa continuă şi în capitala chineză Beijing, care a redeschis până acum 73 de situri turistice importante, inclusiv mai multe zone de-a lungul Marelui Zid.

Ridicarea treptată a măsurilor de carantină este influenţată de încetinirea ratei de răspândire a noului virus şi a capacităţii mari de testare pentru o identificare rapidă a contacţilor.

Sursa text: Radio România Actualități

Sursa foto: tvc.md

related posts

Leave a Comment