Home Actualitate Se modernizează și extinde Spitalului Județean de Urgență din Tulcea

Se modernizează și extinde Spitalului Județean de Urgență din Tulcea

by Antonia Mocanu
0 comment

În cursul acestei săptămâni, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, s-a semnat contractul de finanțare cu fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului Județean de Urgență Tulcea. Proiectul dezvoltat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 are o valoare totală de 220.279.012,99 lei.

„A fost visul nostru, al  tulcenilor , pentru noi, pentru părinții și copiii noștri, precum și pentru toți cei care vizitează acest județ turistic, să avem acces la cele mai bune tehnologii pentru  tratament  și asigurarea oricărui tip de intervenție de  urgență  prin construcția unui nou bloc operator. De asemenea, facem eforturi permanente pentru menținerea și atragerea de medici specialiști. În acest fel, nu vom mai fi nevoiți să mergem în alte centre de sănătate din marile orașe. Cu pași mărunți și cu multă  muncă  ne-am apropiat de acest vis, pentru că oamenii sunt pe primul loc și sănătatea înainte de toate! Acest proiect este o reușită a administrației județene tulcene, pentru că am putut împreună cu cei de la Comisia Europeană să obținem finanțare pentru modernizarea și extinderea Spitalului Județean, fiind singurul spital județean din țară care a obținut o astfel de finanțare. Fondurile sunt alocate prin POR din bugetul ITI, acesta fiind principalul argument pentru obținerea finanțării, respectiv strategia de dezvoltare integrată a Deltei Dunării“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Extinderea Spitalului Județean de Urgență va asigura accesul tulcenilor la un act medical de calitate, prin construirea unui nou corp de clădire în partea de nord-vest a spitalului care va cuprinde un Bloc operator nou prevăzut cu 6 Săli de operație, proiectate și dotate la cele mai înalte standarde și exigențe, căruia i se alătură Departamentele ATI, Bloc de nașteri, Sterilizare, internarea de zi, explorări funcționale, secția de hemodializă, departamentul RMFB, prosectura și blocul gospodăresc, dar și construirea unei noi scări de acces/evacuare în partea de sud a clădirii, conform cu impunerile ISU.

related posts

Leave a Comment