Home Actualitate Se înlocuiește sistemul de iluminat public la Tulcea. Costurile noului sistem inteligent sunt de peste 21 milioane de lei

Se înlocuiește sistemul de iluminat public la Tulcea. Costurile noului sistem inteligent sunt de peste 21 milioane de lei

by Antonia Mocanu
0 comment

Primăria municipiului Tulcea a început un proiect de modernizare şi de eficientizare energetică a sistemului de iluminat public din oraş, în valoare totală de 21.437.020,77 lei.

„În cadrul proiectului, echipa Flash Lighting Services va înlocui până la finalul lunii mai 2.595 de corpuri de iluminat pe 208 străzi din municipiu, lucrările fiind deja demarate pe străzile Orizontului, Alexandru cel Bun, Grădinari, Isaccei, Elena Doamna şi Elizeului, dar şi pe străzile adiacente acestora”.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi are drept scop înlocuirea sistemului de iluminat public actual cu unul inteligent pe bază de corpuri de iluminat cu LED, comandate prin telegestiune.

De asemenea vor fi modernizate, în a doua etapă a proiectului, sistemele de iluminat public de pe străzile Corneliu Gavrilov, Mica şi Viitorului, prin realizarea unei reţele noi, cu linie electrică subterană, stâlpi noi şi 87 de corpuri de iluminat cu LED.

„Sistemul de telegestiune presupune controlul digital de la distanţă al noilor corpuri de iluminat ce vor fi instalate, astfel încât fluxul luminos să fie potrivit, în funcţie de oră şi de nivel de trafic existent”, se menționează în comunicatul trimis de Primăria Municipiului Tulcea.  

related posts

Leave a Comment