Home Actualitate Se fac pregătiri pe plajele de pe litoral

Se fac pregătiri pe plajele de pe litoral

by Antonia Mocanu
0 comment

Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral  bat plajele în lung și în lat încă de la primele ore ale dimineții. Muncitorii acţionează în prezent pe mai multe tronsoane care compun suprafaţa exploatată turistic: Tronsonul 1,  ce cuprinde plajele situate în Constanţa – Mamaia – Năvodari – Midia, tronsonul al doilea situat între  Eforie – Costineşti  și  Tuzla și în fine tronsonul al treilea, care cuprinde plajele situate în sudul litoralului românesc, din Olimp – Jupiter – Saturn – Mangalia – 2 Mai și  Vama Veche.

Concret se execută atât lucrări manuale, cât şi mecanice. Se curăţă manual întreaga suprafaţă de plajă de corpurilor străine precum lemn, metal, sticlă, plastic şi alte deşeuri. De asemenea se elimină depozitele de scoică din zonele cu depuneri şi algele  aflate la linia ţărmului. Se îndepărtează manual nisipul depus la zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă şi în dreptul gardurilor de protecţie, se reabilitează suprafeţele de plajă erodate prin aducerea de nisip din  depozitele Administrației Bazinale.

La finalul acestor lucrări, porțiunile de plaje vor fi predate operatorilor care au contracte de închiriere cu ABADL. Rămâne însă o problemă: plajele lărgite din Mamaia. Deși mai este mai puțin de o lună de zile până la începerea sezonului, nici până acum nu se știe ce se va întâmpla cu suprafețele noi. Operatorii își doresc să le exploateze, însă cei de la Apele Romîne au anunțat că deocamdată se caută soluții.

În cazul în care se va ajunge la un consens, atunci operatorii de plajă care dețin suprafețe vechi vor putea să își amplaseze șezlonguri și umbrele ori să ridice beach-baruri și pe porțiunile noi.

related posts

Leave a Comment