Home Actualitate Se dă startul sezonului estival 2022

Se dă startul sezonului estival 2022

by Antonia Mocanu
0 comment

Mai sunt doar câteva zile până când întâmpinăm noul sezon estival. Sezonul fără restricții după doi ani de pandemie este pregătit temeinic de către patronatele din turism și operatorii economici de pe litoral.

Corina Martin, președinte de onoare RESTO – „ Îmi face mare plăcere să vă spun bun venit la această conferinţă de presă. Pentru prima dată ne vedeți mai multe patronate la aceeași masă. Dedicăm această conferinţă unui moment pe care îl aşteptăm cu toții întreg anul. În fiecare an weekendul de 1 mai devine o provocare. Este foarte important să avem un start bun. O parte dintre organizatorii de pe litoral îşi deschid porțile de astăzi. Ritmul rezervărilor este puțin mai slab faţă de anul 2019. Dacă vremea este frumoasă, tinerii vor veni. Ne-am pregătit prin eforturi foarte mari”.

Pentru a avea un sezon estival sigur încep deja acțiunile de prevenție desfășurate de Agenția Națională Antidrog chiar din weekendul de 1 mai.

Georgel Cristian Ivan, comisar-șef director Agenția Națională Antidrog – „Ne bucurăm că societatea civilă ne redă această oportunitate de a ne implica activ în problema turismului. Obiectivele noastre sunt simple. Conducerea sub influenta drogurilor, evitarea riscului de supradoză şi prevenirea consumului de alcool. La aceste aspecte trebuie să avem foarte mare grijă”.

Marius Oprișan, comisar șef Centrul Regional Antidrog Constanța – „Trebuie să avem un dialog cu personalul unităților. Trebuie să evitam evenimentele pe care le-am avut cu ani în urma pe litoral. Știți foarte bine cum a murit creatorul de modă Răzvan Ciobanu şi cum au murit alți tineri. Angajații unităților trebuie să cunoască unele măsuri care se iau în caz de consum de alcool sau droguri. Există zone unde un număr mare de tineri aleg să îşi petreacă această mini vacanță. Vom desfășura activități de testare și informare anti drog în trafic. Ne dorim ca aceasta să fie o mini vacanţă sigură fără evenimente negative.”

În cadrul conferinței organizate la care au participat reprezentanții patronatelor din turism s-a pus în discuție și problema plajelor extinse care pare a fi rezolvată. În acest an pe acele sectoare de plajă, operatorii economici vor pune la dispoziție turiștilor șezlonguri și umbrele. De asemenea, vor exista și mini beach baruri mobile. Toate acestea însă vor putea fi posibile dacă ordonanța depusă va fi aprobată.

Roberto Tortora, președinte RESTO – „Acest argument al plajelor moderne îl ducem de un an de zile. Am încercat să sensibilizăm aspectele negative care se creează câteodată. Am văzut o altă deschidere faţă de întreprinzători pentru că am fost mai organizați. Am înţeles că trebuie să existe organizare și uniune între noi, oamenii de afaceri. Am ajuns la concluzia că suntem siguri că vom avea rezultate. Am vrut să iesim din conjunctura de a face lucrurile ilegal. Noi am cerut să fim legali. Operatorii de pe plaj[ care vor monta șezlonguri nu au voie să ocupe decât o treime din suprafața plajei. Deci, cei care își doresc să meargă la plaja și să stea pe prosop nu vor avea nicio problemă”.

Una dintre stațiunile care a urcat mult în clasamentul preferințelor turiștilor a fost Eforie, iar un număr însemnat de români și-au petrecut acolo sărbătorile pascale. În acest moment în stațiune se pun toate lucrurile la punct.

George Lică, președinte Asociația Patronală Eforia Turistică – „Se știe că Eforie Nord este o stațiune preferată de familiile cu copii. Este o destinație căutată și am avut activitate. De 1 mai rezervările sunt peste 80 la suta din locațiile deschise iar preţurile vor fi prietenoase. Înțelegem situația asa că vom avea niște tarife cât mai accesibile. Asociaţia noastră turistică împreună cu celelalte asociații de pe litoral căutăm să devenim o federație puternică și să fim bine reprezentați în raport cu autoritățile centrale”.

Așteptările în ceea ce privește primul sezon estival fără restricții sunt mari, iar pentru weekendul de 1 mai, potrivit cifrelor sunt așteptați peste 25.000 de turiști.

related posts

Leave a Comment