Home Actualitate Se anulează probele orale

Se anulează probele orale

by Antonia Mocanu
0 comment

Guvernul a modificat legislația din Educație, astfel încât nu vor avea loc examenele de competențe la probele orale de Bacalaureat, iar recunoașterea acestora se va echivala. Probele de competență sunt examenele orale la limba română, limba maternă, examene orale, scrise și audiere texte la limba străine și examen de competențe digitale.

„Pentru anul școlar 2019-2020, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență”, arată un comunicat al Ministerului Educației.

Măsura a fost adoptată în Ordonanța de Urgență, probele urmând să fie echivalate cu mediile din timpul anului sau cu certificare de limbi străine sau informatică, acolo unde există. Amintim faptul că probele orale erau programate să înceapă în data de 29 iunie, dacă pandemia COVID-19 nu afecta cursul examenelor din cadrul Bacalaureatului.

related posts

Leave a Comment