Home Actualitate Se actualizează Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană pentru Polul de Creștere Constanța

Se actualizează Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană pentru Polul de Creștere Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Primaria Municipiului Constanta, împreună cu celelalte autorități publice locale din Zona Metropolitană Constanța, actualizează Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană pentru Polul de Creștere Constanța (SIDU Constanța) și pregătește portofoliul de proiecte pentru perioada 2022-2030.

În prezent, 30 de proiecte finanțate din fonduri europene sunt implementate în municipiul Constanța. De asemenea, sunt în curs de realizare alte zeci de proiecte finanțate din diverse programe naționale sau din bugetul local. 

Dintre proiectele aflate în implementare amintim: îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice, reabilitarea, modernizarea și dotarea unităților de învățământ, modernizarea principalelor bulevarde din municipiul Constanța, achiziția a 41 autobuze electrice dedicate transportului public, restaurarea Cazinoului din Constanța, construcție sală sport polivalentă etc. Valoarea însumată a acestor investitii depășește 1 miliard de lei (peste 200 milioane euro). Și lucrurile nu se opresc aici.

În afara proiectelor pregătite și implementate de diversele autorități publice, la nivelul teritoriului metropolitan al Constanței, se realizează o mulțime de alte investiții private. Astfel, pentru prima dată în exercitiul de planificare strategică din România, municipalitatea dorește ca Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană pentru Polul de Creștere Constanța sa reunească, pe lângă proiectele autorităților publice, și investiții și intervenții propuse de mediul antreprenorial privat.

Scopul acestui demers este acela de a evidenția potențialul investițional la nivel metropolitan al Constanței și de a genera sinergii între diversele intervenții, în scopul asigurării unei dezvoltari integrate și durabile a teritoriului.

În acest sens, Primăria Constanța așteaptă de la colaboratori atât idei si sugestii cu privire la îmbunătațirea portofoliului de proiecte publice, cât și inițiative de investiții private planificate pentru implementare pe teritoriul metropolitan al Constanței.

Orice propunere poate fi trimisă la următoarele adrese de email: proiecte@primaria-constanta.ro și info@zmc.ro  .

related posts

Leave a Comment