Home Actualitate Scanner performant în Portul Constanța

Scanner performant în Portul Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești proaste pentru contrabandiști! Polițiștii din Portul Constanța au primit un scanner de containere care vede și prin tablă toată marfa din interior. Scannerul este mobil și poate fi dus la orice container suspect pentru radiografie. Viteza de verificare a scăzut de la câteva ore la doar 40 de secunde.

Scannerul uriaș pentru containere face o radiografie detaliată a tot ce este dincolo de peretele de tablă. Este în fapt, un aparat gigant cu raze X, la fel cu cele din spitale, numai că puterea lui poate penetra și învelișul de oțel. Dispozitivul de putere folosește niveluri de radiații mari, așa că atunci când e în funcțiune, emite un avertisment de siguranță. Scannerul mobil are ca ţintă containerele și TIR-urile care tranzitează Portul Constanța pentru a detecta mai rapid bunurile interzise care sunt introduse ilegal în țară, printre care droguri, migranți sau țigări de contrabandă.

Scannerul poliției de transporturi este exact ca cele folosite în aeroporturi, pentru bagajele fiecărui turist care urmează să se îmbarce în avion: pătrund, și văd, prin orice tip de material. Cel mai dens pe care l-au scanat până acum au fost butoaiele cu smoală.

Sistemul de radiografie al containerelor poate să detecteze și materiale toxice sau radioactive. Este scenariul în care polițiștii nu mai stau la pupitrul de comandă, și-l operează prin telecomandă de la o distanță sigură.

Scannerul a costat 1 milion și jumătate de euro, iar cea mai mare parte (aproape 80 %) sunt bani nerambursabili de la Comisia Europeană.  

related posts

Leave a Comment