Home Actualitate „Sărbătorile Europei”, la Ovidiu

„Sărbătorile Europei”, la Ovidiu

by Antonia Mocanu
0 comment

Eveniment inedit în orașul Ovidiu. A fost lansat proiectul cultural „Sărbătorile Europei”. Dobrogea se bucură să fie posesoarea unui tezaur impresionant din punct de vedere cultural, dar încă neexploatat, iar orașul Ovidiu este cu adevărat un loc care, pe lângă faptul că se identifică cu personalitatea poetului Ovidius, exilat la Tomis, este și un spațiu ce trebuie îmbogățit identitar în plan cultural și spiritual, fiind cel mai vechi spațiu al identității noastre, tocmai de aceea, proiectul „Sărbătorile Europei” a luat naștere în Ovidiu.

Proiectul „Sărbătorile Europei”  se împarte în 4 axe principale precum realizarea unei colecții de 1.000 de volume de documente recuperate din 85 de arhive si biblioteci ce întregesc istoria Dobrogei.

Dintre acestea, 188 volume au ajuns deja în patrimoniul Arhiepiscopiei Tomisului. De asemenea, vorbim și despre inaugurarea unui „Atelier Brâncuși”, care își propune reconstruirea a 102 opere lipsă, dispărute sau distruse din patrimoniul marelui sculptor Constantin Brâncuși, de către sculptorul Rodion Gheorghiță. Totodată se dorește prin acest proiect și  întregirea patrimoniului literar universal al marilor poeți Mihai Eminescu și Publius Ovidius Naso, prin 32 de manuscrise ce au fost deja găsite în arhiva Vaticanului. Un ultim deziderat ar fi organizarea unui Festival al Academiilor,  care reunește un consorțiu de 9 Academii Internaționale, la care s-a alăturat și Academia Tomitană.

related posts

Leave a Comment