Home Actualitate Sărbători, în Delta Dunării

Sărbători, în Delta Dunării

by Romanov Alex
0 comment

Sărbători pascale, departe de lume, într-o oază de liniște. Delta Dunării se pregătește să primească turștii în minivacanța de Paște sau de 1 mai. Dupa litoral, Delta Dunării câștigă teren în preferințele românilor.  Asta în ciuda razboiului care are loc la doar câțiva kilometri distanță. Chiar dacă rezervările au mai scăzut în ultimele zile din această cauză, pensiunile din Deltă se laudă cu un grad de ocupare de aproape 80 la sută. Turiştii vor fi întâmpinați cu peisaje mirifice şi mâncăruri pescăreşti tradiţionale. 

Turiștii care au ales să își petreacă minivacanța de Paște sau 1 Mai în Delta Dunării si-au facut rezervări cu mult timp înainte. Așa se face că acum, multe pensiuni sunt aproape pline și cu greu mai găsești un loc liber. Proprietarii s-au pregătit din timp și, pe lângă cazare si mâncare, le-au pregătit turiștilor un program, astfel încât timpul petrecut în Deltă să fie folosit la maxim. O plimbare pe canalele Dunării este obligatorie, iar turiștii pot petrece și o zi întreagă pe apă. Vor putea admira pelicani, egrete, dar și plante specifice Deltei, precum nuferi albi sau negri. 

Proprietarii recunosc că au mai crescut prețurile, însă chiar și așa nu duc lipsă de clienți. Administratorii de pensiuni și hoteluri au pregătit, pe lângă mese festive cu produse tradiționale, și activități pentru întreaga familie. Iar la toate acestea se adaugă muzica și dansurile tradiționale ale ansamblurilor comunităților din Deltă.

Tarifele diferă în functie de clasificarea pensiunilor și a serviciilor oferite. Pornesc de la 1.350 lei pentru două persoane și ajung până la 700 euro. Serviciile pot fi achitate și cu ajutorul voucherelor de vacanță.

În pensiuni este forfotă mare. La bucătărie se pun în practică deja rețetele pe bază de pește, iar camerele au fost amenajate pentru primirea turistilor.

Din păcate însă, autoritățile din Deltă vin și cu o veste nu tocmai plăcută pentru buzunarul turiștilor. Cei care vor dori să ajungă în biosfera Deltei Dunării vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar. Tariful pentru permisul de acces de o zi va costa 30 de lei în loc de 5 lei ca până acum.

related posts

Leave a Comment