Home Actualitate Sănătatea, prioritară la Cumpăna

Sănătatea, prioritară la Cumpăna

by Antonia Mocanu
0 comment

„Sănătatea este un cuvânt mare. Ea cuprinde nu numai corpul, mintea și spiritul, ci și perspectiva unui om”. După aceste vorbe celebre am putea spune că s-a ghidat și edilul comunei constănțene care a construit aproape de la zero un centru multifuncțional de asistență socio-medicală pentru a veni în sprijinul cumpănenilor.

Construirea centrului multifuncțional de asistență socio-medicală a fost realizată în scopul eficientizării sistemului de servicii sociale și consolidarea responsabilității instituționale,  crearea de mecanisme prin care îmbunătățirea condițiilor de viață și creșterea calității vieții locuitorilor comunei Cumpăna să crească.

Locuitorii comunei beneficiază prin acest centru dedicat sănătății de servicii de consiliere psiho-socială, consiliere juridică și informare socio-medicală de grup, consiliere psihologică individuală, consiliere și orientare psihopedagogică și educațională.

De asemenea anul 2020 a adus pentrucentrul multifuncțional de asistență socio-medicală un plus prin aprobarea înființării  de cabinete de specialitate precum medicină de familie, stomatologie, neurologie, cardiologie, reumatologie, endocrinologie, nefrologie, boli interne, urologie, centru de permanență. Astfel, comuna Cumpăna se află printre puținele localități din mediul rural cu servicii de asistență socială acreditate în conformitate cu reglementările legislative în vigoare.  

related posts

Leave a Comment