Home Actualitate România își retrage militarii din Afganistan

România își retrage militarii din Afganistan

by Crina Matei
0 comment

Începând cu 1 mai 2021, România îşi retrage forțele militare din Afganistan. Decizia îi aparţine CSAT-ului.  

„ Redislocarea va fi etapizată și se va derula pe parcursul următoarelor luni. România va retrage forțele din Afganistan coordonat cu membrii de coaliție NATO începând cu 1 mai 2021. Toți cei 615 militari și peste 80 de tone de materiale și elemente de logistică vor fi extrase cu aeronave militare naționale și ale coaliției”, transmite Administrația Prezidențială.

România a fost constant printre principalii contribuitori la misiunea NATO din Afganistan.

„Mii de miliari români au participat la această misiune de-a lungul timpului, fapt care a sporit gradul lor de pregătire în condiții de luptă și a condus implicit la profesionalizarea în ansamblu a Armatei României. Prestația militarilor români a fost întotdeauna foarte apreciată de partenerii și aliații noștri. România face parte din coaliția împotriva terorismului, iar militarii noștri care acționează în teatrele de operații și-au asumat mereu cu profesionalism și curaj riscurile și pericolele pe care le presupune lupta pe acest front”, potrivit comunicatului Președinției.

Administrația Prezidențială amintește și de militarii care au murit în Afganistan.

„Afganistanul va rămâne însă un loc marcat de profundă îndurerare, 27 de militari de elită ai armatei române au căzut la datorie și ei vor rămâne mereu în gândurile noastre”, conchide Președinția.

related posts

Leave a Comment