Home Actualitate Rezervări la minut pentru lunile iulie și august

Rezervări la minut pentru lunile iulie și august

by Antonia Mocanu
0 comment

Minutul și rezervarea pe litoral ! La fiecare 60 de secunde, un român își cumpără o vacanță la Marea Neagră. Rezervările pentru lunile iulie și august au explodat, iar unele hoteluri de pe litoral sunt ocupate 100% în vârf de sezon.  Se anunță un an mai bun decât 2019, considerat cel mai bun din istoria turismului autohton. Mamaia, dar și Venus, Olimp sau Neptun sunt stațiunile preferate pentru acest sezon estival.

În agentiile de turism este forfotă mare. De când își încep activitatea și până pleacă acasă, operatorii abia dacă mai fac față. Într-o singură zi o agenție de turism de pe litoral a înregistrat vânzări de peste 1 milion de lei. Iar acesta este abia începutul.

Cererile de sejururi pe litoralul românesc au crescut în ultimele două săptămâni cu peste 50% față de aceeași perioadă din 2019. Proprietarii de agenții spun că este rezultatul relaxării restricțiilor impuse pe perioada pandemiei. În doar 10 minute, o agenție de turism de pe litoral a înregistrat nu mai puțin de 11 rezervări.

Prețurile cu care au venit în fața turiștilor au fost și ele un atuu pentru agențiile de turism, plus că sunt încă foarte multe țări care pun condiții la intrarea pe teritoriul lor. Fie că vorbim de vaccin sau un test PCR, ceea ce ar însemna costuri suplimentare pentru cei care vor să meargă în vacanță.  

Cele mai cautate luni sunt iulie – august, motiv pentru care, în acest moment, deja sunt hoteluri care, pe anumite intervale din vârf de sezon, au grad de ocupare de 100%. Rămâne însă de văzut dacă și condițiile impuse de autorități vor permite acest lucru, în acest moment hotelierii având limită de cazare de 70%. Cei mai mulți români merg la 3 și 4 stele însă tot mai multe familii caută și în România sistemul all inclusiv.

La un hotel de două stele, până  în 15 iunie, românii se vor putea caza și cu 100 de lei pe noapte într-o cameră dublă. Însă dacă pretențiile sunt mai mari, atunci și prețurile cresc, iar la un hotel de 4 stele din Mamaia cu mic dejun inclus și acces la piscină, o cameră dublă ajunge la 150 de euro pe noapte, iar în vârf de sezon va fi dublu.

Stațiunile preferate sunt Mamaia, Eforie Nord, Venus, Olimp și Jupiter. Agenții de turism de la malul mării cred că în acest sezon estival numărul turiștilor care vor petrece un sejur pe litoralul românesc va crește în comparație cu ultimii doi ani și speră că 2021 să fie anul relansării turismului intern, în general și al turismului de litoral, în special.

related posts

Leave a Comment