Home Actualitate Reprezentanții Băncii Mondiale, în vizită la Constanța!

Reprezentanții Băncii Mondiale, în vizită la Constanța!

by Antonia Mocanu
0 comment

Grupul Banca Mondială în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România și Primăria Municipiului Constanța au organizat astăzi o consultare axată pe infrastructură de transport, conectivitate și logistică în prima parte, iar în cea de a doua, accentul a fost pus pe servicii publice și priorități de dezvoltare în România. Delegația Băncii Mondiale la Constanța a fost condusă de doamna Anna Akhalkatsi, manager de țară, România si Ungaria.

Reprezentanții sectorului public și privat, ai mediului academic și ai societății civile au participat astăzi la evenimentul organizat în sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ.

Perspectivele identificate în timpul consultării contribuie la actualizarea celei mai importante analize a GBM pentru România, Diagnosticul Sistematic de Țară (Systematic Country Diagnostic – SCD).

Rolul Diagnosticului Sistematic de Țară este de a identifica atât provocările, cât și oportunitățile cheie în atingerea obiectivelor de dezvoltare ale României, precum și o serie de arii prioritare de dezvoltare. Prima astfel de analiză pentru România a fost realizată de către GBM în 2018.

Versiunea actualizată a Diagnosticului Sistematic de Țară va fi lansată în prima jumătate a anului 2023 și va contribui la conturarea următoarei strategii de parteneriat dintre GBM și România.

În cadrul consultării, participanții au fost invitați să își exprime opiniile cu privire la constrângeri și priorități de dezvoltare, precum și la elementele adiționale ce trebuie considerate de către experții Băncii Mondiale, în cadrul procesului de finalizare a analizei.

related posts

Leave a Comment