Home Actualitate Produse importate, etichetă românească

Produse importate, etichetă românească

by Antonia Mocanu
0 comment

În goana după profit comercianții din piețele constănțene încearcă să îi păcălească pe clienți. Sub o etichetă pe care scriu că marfa este de proveniență românească, din culturile proprii, de cele mai multe ori stau produse importate din Olanda, Grecia sau Spania. S-au convins de asta și inspectorii OPC care nu au reușit să intre în posesia niciunui document care să ateste că cele susținute de comercianți este adevărat.  

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au verificat una dintre cele mai mari piețe din Constanța. Cei mai mulți dintre comercianții verificati au “omis” să precizeze că legumele şi fructele comercializate sunt aduse din afara țării, iar alţii nu aveau registrele unice de control asupra lor. Câțiva tineri susțin că au certificat de producător, iar că marfa de pe tarabele lor provine din localitatea Gura Ialomitei. Nu au putut însă să prezinte și acte care să dovedească ceea ce au susținut verbal.

Toți comercianții prinși pe picior gresit au fost invitați la sediul instituției pentru verificarea documentelor. Și pentru sancționare, în cazul celor care nu respectă legislația privind comercializarea în piețele agro-alimentare.

De asemenea inspectorii OPC au verificat și modul în care sunt respectate măsurile impuse prin ordonanțele militare, în acest caz fiind vorba de purtarea măștilor, mănușilor, vizierelor precum și igienizarea și dezinfecția piețelor.

related posts

Leave a Comment