Home Actualitate Primii români repatriați din Italia au aterizat deja pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Primii români repatriați din Italia au aterizat deja pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

by Antonia Mocanu
0 comment

În cursul zilei de astăzi, sunt așteptați în țară aproximativ 1.500 de români, care vor fi repatriați. Românii ce poposesc pe aeroporturi vin chiar din zonele roșii din Italia, respectiv Torino și nu numai. La Constanța sunt așteptate două aeronave, una cu 120 de pasageri, iar alta cu aproximativ 190. În afară de aceste două zboruri, ar mai urma să fie programate şi altele, aşa încât în judeţul nostru ar urma să ajungă, în total, 1500 de repatriaţi. Prefectul județului a transmis un mesaj în legătură cu această decizie.

„Toți prefecții din țară lucrează pentru a limita răspândirea coronavirusului. Este o obligație față de români, este obligația funcției, a ordinelor primite în starea de urgență, este obligația noastră, a tuturor, de a fi solidari pentru că doar împreună putem să ieșim din această situație. Politicieni iresponsabili au început să se lamenteze că românii, frații noștri, prietenii noștri, rudele noastre, nu ar trebui să beneficieze de asistența statului român, pentru că pun binele lor mai presus de binele tuturor. Același comportament de a cumpăra tot orezul, de a cumpăra tot spirtul al unor partide politice demonstrează încă o dată iresponsabilitate, lașitate, mojicie și instigă la învrăjbirea românilor împotriva românilor. Cetățenii români care vor ateriza astăzi pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, vor intra automat în carantină instituționalizată, în teste, pentru a depista persoanele care suferă de coronavirus. Cei depistați pozitiv vor merge automat în facilitățile sanitare special pregătite pentru acest scenariu, ceilalți vor fi cazați timp de 14 zile așa cum prevede legea în izolare. Transportul fraților noștri  se va face în condiții de izolare, iar mașinile cu care vor fi transportați vor intra într-un amplu proces de dezinfecție. Niciun constănțean nu este supus la risc, singurul risc în această situație este să lăsăm politicianismul, frica și ura să ne dezbine.  Îi avertizez pe cei care luptă împotriva cetățenilor români prin mesaje de panică că nu vor reuși. Îi vom salva pe frații noștri fără a pune în vreun risc cetățenii Constanței“, se arată în comunicatul tranmis de către prefectul județului.

Toți cei ce vor ajunge în Constanța vor fi cazați în patru hoteluri din stațiunea Mamaia, care au devenit, între timp, centre de carantină și într-unul din Techirghiol, acolo unde vor sta 14 zile în carantină. De asemenea, încă de pe aeroport tuturor le sunt luate probe de sânge pentru a putea fi testați pentru noul Coronavirus.

După ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, președintele Consiliului Județean Constanța a reacționat destul de dur la decizia ce a fost luată în legătură cu repatrierea românilor din Italia, în județul Constanța.

„Este o degringoladă totală, iar cei care trebuie să gândească strategic nu fac decât să sufoce un sistem și așa subdimensionat. Este inadmisibil să aduci un flux uriaș de oameni cărora știi din start că nu le poți oferi tratamentul necesar. Oamenii trebuie triați epidemiologic și asistați pentru a ajunge în județele unde au domiciliul. Distribuiți corect – avem o șansă cu toții la un tratament corect. Este anormal sa ne aruncați, pe toți, într-o groapă a leilor și apoi să citiți liniștiti ordine și statistici. Oamenii din județul Constanța nu sunt simple cifre pe hârtie. Și nici cei întorși din Italia. Sunt copii, mame, frați sau bunici! Și trebuie respectați! Cu toții, avem dreptul la o șansă egală. Distribuiți corect, cu echipamente suplimentate, cu dotări standard – putem să învingem boala. Altfel, locuitorii Județului Constanța devin vulnerabili. Eu nu îmi pot asuma acest demers irațional, domnilor guvernanți! Puteti dumneavoastră să garantați că în tot județul nu se mai îmbolnăvește nici măcar un om? Pentru că, domnilor, atât este necesar pentru ca noi să intrăm într-o criză medicală! UN OM! Este cifra care face diferența! Vă cer să vă asumați public aceste decizii! Să veniți în fața constănțenilor și să explicați de ce copiii, părinții, bunicii sau frații noștri nu vor avea șansa la tratament egal” – a transmis Marius Horia Ţuţuianu, președintele CJC.

Sursa foto: focusspress.ro

related posts

Leave a Comment