Home Actualitate Prima zi de școală, atipică

Prima zi de școală, atipică

by Antonia Mocanu
0 comment

Început de an școlar atipic:  fără festivități, fără flori, îmbrățișări sau părinți în școli, cu mască și cu respectarea regulilor. Așa încep elevii, profesorii și personalul auxiliar din toate unitățile de învățământ anul școlar 2020-2021. Un an dificil, dar în care cu toții trebuie să se conformeze regulilor în vigoare. De la clasa zero, până la cei mai mari elevi au dat startul celui mai încercat an școlar din ultimii ani.

Profesorii, părinții și elevi sunt nevoiți anul acesta să se adapteze din mers și să facă față unor provocări inedite.

Autoritățile locale și județene privesc acest an școlar ca pe o provocare, dar cu încredere în faptul că toată lumea, elevi, părinți și profesori vor respecta normele în vigoare.

Din prisma specialiștilor în domeniu, copiii sunt cei care se adaptează cel mai ușor la tot ceea ce este nou, tocmai de aceea acest an școlar nu pare să creeze probleme, cel puțin nu elevilor din clasele primare.

La nivelul județului Constanța sunt 182 de unități de stat și 40 private. Acestea își desfășoară activitatea într-un total de 515 clădiri, iar în scenariul 1 vor intra 223 de corpuri ale unităților de învățământ cu participare directă „față în față”, în scenariul 2, 285 de clădiri respectiv atât participare directă, cât și online, alternativ, denumit și scenariu hibrid, iar scenariul 3 se va aplica în cazul a 7 școli din județ, respectiv cursuri exclusiv online.  

related posts

Leave a Comment