Săptămâna aceasta prietenii necuvântători din cadrul Microrezervației constănțene pe care i-am vizitat și pe care vi-i prezentăm și dumneavoastră sunt oaia cu coamă, lama, dar și alpaca și, nu în ultimul rând pelicanii. Așadar să ne avântăm în această lume minunată a animalelor. Drept cap de listă este oaia cu coamă, trăiește în regiunile uscate și stâncoase din Africa de Nord și se remarcă prin coama scurtă și dreaptă de pe umeri și gât, respectiv coama lungă din regiunea pieptului și partea superioară a membrelor anterioare.
Microrezervația deține șapte exemplare de oaie cu coamă, două femele și cinci masculi, iar în privința alimentației, specialistul nostru, Raluca Grigore ne transmite faptul că sunt ierbivore.
La strigarea catalogului din această săptămână la microrezervație au răspuns pozitiv și așa numitele Camelide, respectiv lama glama și lama alpaca pe care vi le prezentăm și dumneavoastră.
O curiozitate este faptul că lamele sunt animale poligame, de asemenea, sunt animale rumegătoare, cu un regim de hrană ierbivor.
În această săptămână am decis să vă prezentăm trei animăluțe simpatice, în loc de două, așadar în continuare vom afla detalii despre pelicani, despre procedeul prin care ușor-ușor Microrezervația se pregătește de iarnă și modalitate în care animalele sunt adăpostite pe timpul sezonului rece.
Microrezervația adăpostește două tipuri de pelicani, cel comun și cel creț, ce sunt păsări mari, răspândite în regiunile temperate și tropicale. Până săptămâna viitoare când vom descoperi alte animale simpatice din cadrul Microrezervației, sperăm că ați aflat lucruri interesante despre oaia cu coamă, lama glama și lama alpaca, dar și despre pelicanii.