Home Actualitate Prevenția salvează vieți!

Prevenția salvează vieți!

by Antonia Mocanu
0 comment

Unitatea mobilă de screening care depistează cancerul mamar a ajuns și la Constanța. „Cabinetul imagistic pe roți” este folosit pentru testarea femeilor din regiunile Nord-Est și Sud-Est, care au acces limitat la servicii medicale de specialitate. Programul are ca obiectiv testarea a 30.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani. La Constanța s-au înscris până în acest moment peste 30 de femei în cadrul programului.

„Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”. Acestea sunte dezideratele cu care echipe unității mobile de screening al cancerului mamar au poposit la Constanța în prima zi a lunii august. Programul are ca obiectiv testarea a 30.000 de femei, cu vârste cuprinse între 50-69  de ani, din mai multe județe printre care și Constanța.

„Cabinetul imagistic pe roți” este folosit pentru testarea femeilor din regiunile Nord-Est și Sud-Est, respectiv 12 județe, care au acces limitat la servicii medicale de specialitate, iar examinarea gratuită constă în efectuarea unei mamografii digitale de screening cu dublă citire.

Spre deosebire de mamografia analogică, cea digitală se obține mult mai rapid, oferă o mai mare acuratețe a imaginilor obținute în urma scanării, reducând astfel riscul de a repeta investigația, deci, implicit, timpul de expunere la raze X.

Screening-ul cancerului de sân reprezintă testarea periodică, la intervale regulate, a tuturor femeilor din grupa de vârstă la risc pentru a detecta prezența cancerului. Deși screeningul cancerului de sân nu poate preveni apariția acestuia, poate ajuta la depistarea precoce a bolii și astfel este mai ușor de tratat.

related posts

Leave a Comment