Home Actualitate Premieră la Constanţa, în acest weekend! Începe Festivalul BLACK SeaMPHONY!

Premieră la Constanţa, în acest weekend! Începe Festivalul BLACK SeaMPHONY!

by Florentina Lup
0 comment

Au mai rămas două zile până va începe Festivalul BLACK SeaMPHONY, eveniment în care muzica întâlnește Marea Neagră.

Prima ediție a Festivalului Black SEAmphony va avea loc la Constanța, în perioada 19-21 august, în Piața Ovidiu, începând cu ora 20:30 în fiecare zi. Orchestra Simfonică București a pregătit, pentru cele trei zile în care Black SEAmphony Festival va răsuna la malul Mării Negre, invitați speciali, nume importante ale scenei muzicii clasice.

Concertul de deschidere al festivalului PE ARIPILE MUZICII, va fi dirijat de Andrei Tudor și va aduce pe scena din Piața Ovidiu, de la ora 20:30, alături de Orchestra Simfonică București, pe soprana Irina Baianț.

Irina Baianț este o culoare intensă în muzica clasică, o strălucire aparte care îmbină muzica clasică cu pop și crossover, soprana care sparge tiparele standard ale fiecăruia, în percepția despre operă. Cu o vastă experiență scenică, zeci de mii de triluri colorate pe care le-a dat lumii în ultimii zece ani de carieră, a dus România pe harta internațională a performanței lirice, cu lumina ei caldă și catifelată între palmele aplauzelor. Publicul va asculta coloane sonore din filme celebre precum: Războiul Stelelor, Titanic, Game of Thrones, Rocky, Zorro, Cei Șapte Magnifici și altele.

Sâmbătă, publicul este invitat la o întâlnire extraordinară cu tenorul de pop-opera Alessandro Safina, iar duminică, pe scena din Piața Ovidiu va urca flautistul Cătălin Oprițoiu, ambii alături de Orchestra Simfonică București.

Evenimentul este organizat de Primăria Constanța, în parteneriat cu Asociația Philson Young, și face parte din prima ediție a Festivalului BLACK SeaMPHONY.

Din dorința de a oferi iubitorilor de muzică posibilitatea de a intra în contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică București dezvoltă concepte muzicale originale și inovatoare, abordând o paletă variată de repertoriu, de la muzica clasică până la stiluri mai puțin convenționale, precum muzică de film, pop/rock și crossover. Misiunea sa este promovarea excelenței în muzică și atragerea tinerilor către sălile de concert. Desemnată Ambasador Cultural al României, Orchestra Simfonică București a concertat alături de artiști de talie internațională și are statutul de instituție de utilitate publică.

related posts

Leave a Comment