Home Actualitate „Prefect pentru o zi”

„Prefect pentru o zi”

by Romanov Alex
0 comment

La nivelul Uniunii Europene, anul 2022 este declarat „Anul European al Tineretului”. La iniţiativa Fundaţiei Naţionale pentru Tneret, prin intermediul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Tulcea, se lansează proiectul ,,Primar/ Preşedinte/ Prefect pentru o zi”.

Prin intermediul acestei iniţiative, de Ziua Naţională a Tineretului, care se celebrează în data de 2 mai, tinerii dintr-o comunitate au ocazia să participe la activităţile unei zile obişnuite de lucru a unui ales local (Prefect, Preşedinte Consiliul Judeţean,Primar).

Instituţia Prefectului Tulcea şi-a propus să-i ofere unui elev de la colegiul economic „Delta Dunării, posibilitatea de a cunoaşte în detaliu activitatea desfăşurată în cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Tulcea pe parcursul unei zile. În acest sens prefectul judeţului, Alexandru Dan Munteanu a „delegat” atribuţiile de prefect persoanei nominalizate lansând astfel provocarea de a realiza puntea de legătură între factorii decidenţi şi generaţia viitoare.

Una dintre primele activităţi ale „noului prefect” a fost să fie informat despre atribuţiile prefectului în calitate de reprezentant al guvernului în teritoriu. În continuare tânărul a fost informat cu privire la gestionarea fluxului de cetăţeni ucraineni şi cetăţeni apatrizi în contextul geopolitic actual. De asemenea domnul Alexandru Marcu a purtat discuţii cu fiecare şef de structură din cadrul Instituţiei Prefectului având posibilitatea de participa în mod efectiv la activităţi specifice fiecărei structuri.

La final, în urma experienţei acumulate în calitate de Prefect pentru o zi, tânărul a avut ocazia de a-şi prezenta propriile puncte de vedere şi propuneri de măsuri menite să eficientizeze activitatea Instituţiei Prefectului.

related posts

Leave a Comment