Home Actualitate Prea multe teme pentru elevi?

Prea multe teme pentru elevi?

by Antonia Mocanu
0 comment

Elevii din România sunt nemultumiți de cursurile online în izolare acasă. Ei spun că volumul temelor este exorbitant și că unii profesori dau și câte 20 de pagini de scris de pe o zi pe alta sub amenințarea notelor mici.  Elevii spun că în această perioadă ar trebui consolidate cunoștințele.

Consiliul Județean al Elevilor din Constanța trage un semnal de alarmă cu privire la practicile abuzive ale cadrelor didactice care susțin cursuri online. În opinia lor aceștia ignoră cu desăvârșire recomandările Ministerului Învățământului. Elevii spun că nu puține sunt cazurile în care copiii primesc  în această perioadă, un volum nejustificat de teme, note sau chiar absențe.

Reprezentanții elevilor susțin că orele în spațiul virtual nu substituie recuperarea fizică a cursurilor, iar profesorilor le este interzis să predea noi conținuturi în perioada aceasta, să-i noteze pe elevi sau să-i oblige să participe la orele online. De partea cealaltă, cadrele didactice spun că alternativa cursurilor online era singura variantă pe care o aveau la dispoziție pentru a nu pierde contactul cu elevii, iar aceștia cu școala.

Consiliul Județean al Elevilor din Constanța îi încurajează pe colegii lor să participe la cursurile online însa îi îndrumă pe aceștia  să sesizeze abordările iresponsabile adoptate de unele cadre didactice.

related posts

Leave a Comment