Home Actualitate Pompierii constănţeni, pregătiţi să intervină în minivacanţa de 1 Mai

Pompierii constănţeni, pregătiţi să intervină în minivacanţa de 1 Mai

by Crina Matei
0 comment

Aproximativ 200 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata acestui weekend, în cazul producerii unor situații de urgență.

Ca măsură operațională suplimentară, având în vedere că, în această perioadă, pe litoral este așteptat un număr mare de turiști, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „ Dobrogea“ al județului Constanța s-au constituit patru puncte temporare de lucru în localitățile Agigea, Valu lui Traian, Vama Veche și Valea Dacilor. În aceste locații, începând de astăzi și până marți, 3 mai, se va afla câte un echipaj de stingere, pentru eficientizarea timpului de răspuns la solicitările de urgență care se pot produce.

Pe linie preventivă, în această perioadă, pompierii militari derulează controale la unități turistice sau amenajări temporare la care este anunțată afluență mare de public. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire se referă la dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

,,Întrucât se apropie ziua de 1 Mai, dată la care majoritatea cetățenilor aleg șă își petreacă timpul în aer liber, la grătar, cu familia ori prietenii, reamintim câteva reguli pentru evitarea situațiilor care le pot pune viața în pericol:

• utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă;

• prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodării se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi. Astfel, în locul în care se face grătarul trebuie să fie amplasat un stingător de incendiu sau o găleată cu apă. Totodată, înainte de plecare, focul trebuie stins;

• copiii trebuie supravegheați în permanență pentru a preveni jocul acestora cu focul.

Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

related posts

Leave a Comment