Home Actualitate Peste 76 de hectare de teren cu vegetaţie uscată au fost cuprinse de flăcări în ultimele 24 de ore în judeţul Constanţa

Peste 76 de hectare de teren cu vegetaţie uscată au fost cuprinse de flăcări în ultimele 24 de ore în judeţul Constanţa

by Romanov Alex
0 comment

Peste 76 de hectare de teren cu vegetaţie uscată au fost cuprinse de flăcări în ultimele 24 de ore în judeţul Constanţa, producându-se zece incendii ce au fost lichidate de pompieri, a informat miercuri Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”.

Pe parcursul lunii martie, pompierii constănţeni au intervenit pentru stingerea a peste 60 de incendii de vegetaţie uscată, fiind afectate 343 de hectare.

Ca urmare a creşterii alarmante a numărului acestor incendii, ISU „Dobrogea” a transmis miercuri un mesaj de avertizare şi informare prin sistemul RO-ALERT în mai multe localităţi din judeţ.

„Având în vedere creşterea alarmantă a numărului de arderi necontrolate de vegetaţie uscată înregistrată în ultima perioadă pe raza judeţului Constanţa, în cursul acestei zile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dobrogea’ al judeţului Constanţa a transmis un mesaj de avertizare şi informare a cetăţenilor privind măsurile de apărare împotriva incendiilor, prin sistemul RO-ALERT. Mesajul a fost transmis în localităţile în care s-au înregistrat în mod repetat incendii de vegetaţie uscată (Alimanu, Cernavodă, Rasova, Faclia, Oltina, Hârşova, Ciobanu etc.)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU „Dobrogea”.

Potrivit sursei citate, incendiile de vegetaţie uscată se propagă rapid şi pun în pericol culturile agricole, mediul şi fauna, locuinţele şi chiar vieţile oamenilor. Fumul degajat poate afecta grav traficul rutier, prin reducerea considerabilă a vizibilităţii.

sursa foto: agendapompierului.ro

related posts

Leave a Comment