Home Actualitate Peste 300 de militari români participă la exercițiul „Sea Breeze 21”

Peste 300 de militari români participă la exercițiul „Sea Breeze 21”

by Romanov Alex
0 comment

Continuă seria exercițiilor de amploare desfășurate în apele internaționale ale Mării Negre. În această perioadă, peste 300 de militari români participă la “Sea Breeze 21”, exercițiu organizat de forțele navale ale Statelor Unite ale Americii și cele ale Ucrainei.

Forțele Navale Române participă, în perioada 28 iunie – 10 iulie, la Exercițiul multinațional ,,Sea Breeze 21”, organizat de forțele navale ale Statelor Unite ale Americii și cele ale Ucrainei, în apele internaționale ale Mării Negre și în raioane de instrucție terestre din zona Odessa.

Corveta „Contraamiral Horia Măcelariu” a plecat din portul militar Mangalia, și a luat cap-compas portul Odessa din Ucraina, unde a acostat alături de alte nave militare străine care participă la „Sea Breeze 21”.

Cea de-a doua navă militară care va reprezenta Forțele Navale Române la exercițiul din Ucraina este fregata „Regina Maria”, cu un elicopter IAR 330 „Puma Naval” ambarcat la bord. Fregata va executa o serie de exerciții în comun cu fregata neerlandeză HNLMS „Evertsen”, după care se va integra în gruparea navală permanentă a Alianței Nord-Atlantice SNMG-2 care operează în Marea Neagră și va participa la Exercițiul „Sea Breeze 21” din Ucraina.

Pe timpul desfășurării exercițiului, doi elevi militari de la Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” vor fi ambarcați la bordul unui distrugător al Forțelor Navale ale SUA în Europa care participă la „Sea Breeze 21”, unde vor efectua un stagiu de pregătire practică, coordonat de marinarii americani.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment