Home Actualitate Peste 2.200 de mixere au fost confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Peste 2.200 de mixere au fost confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

by Florentina Lup
0 comment

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetățean sirian.

La începutul lunii septembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat, alături de lucrătorii din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, la controlul unui container, sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din județul Ilfov. Aceştia au descoperit 2.280 aparate electrocasnice (mixere), inscripționate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, în data de 30 septembrie s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosar penal ,,sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 333.367 lei.

related posts

Leave a Comment