Home Actualitate Peste 1.400 de cereri depuse şi validate în prima rundă de finanţare din cadrul Programului Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar

Peste 1.400 de cereri depuse şi validate în prima rundă de finanţare din cadrul Programului Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar

by Romanov Alex
0 comment

Ministerul Educaţiei derulează Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar, finanţat prin PNRR. Programul urmăreşte creşterea participării la educaţie a elevilor din unităţile de învăţământ identificate ca având cel mai ridicat risc de abandon şcolar. Cel puţin 2.500 de unităţi de învăţământ vor fi sprijinite cu până la 200.000 de euro/şcoală în vederea reducerii acestui risc.

În cadrul primei runde de finanţare, încheiată luni, 14 martie 2022, au fost depuse şi validate 1.474 cereri de finanţare.

În prezent, este în derulare procedura de verificare a conformităţii administrative, iar proiectele care îndeplinesc toate condiţiile de eligibilitate vor intra în faza de evaluare calitativă. Lista finală a unităţilor de învăţământ beneficiare de granturi va fi aprobată prin ordin al ministrului educaţiei, cel târziu în data de 30 martie 2022.

sursa foto: dascalidedicati.ro

related posts

Leave a Comment