Home Actualitate Persoanele fizice și juridice se pot înscrie în programele Rabla Clasic și Rabla Plus

Persoanele fizice și juridice se pot înscrie în programele Rabla Clasic și Rabla Plus

by PĂUN IONELIA
0 comment

Începând de astăzi, 13 mai 2022, ora 10:00 au fost lansate sesiunile pentru înscrierile persoanelor fizice și juridice în cadrul Programului Rabla Clasic și a Programului Rabla Plus. 

Bugetele puse la dispoziție în această sesiune sunt:

Pentru Programul Rabla Clasic:

– persoane fizice – 335.500.000 lei;

– persoane juridice – 123.000.000 lei;

– U.A.T.-uri și instituții publice – 50.000.000 lei;

Pentru Programul Rabla Plus:

– persoane fizice – 262.000.000 lei;

– persoane juridice – 190.300.000 lei;

– epuizate- U.A.T.-uri și instituții publice – 100.000.000 lei. 

”Bugetul pentru Rabla Plus – persoane juridice a fost deja rezervat, fiind în continuare sume disponibile pentru înscrierea persoanelor fizice, unităților administrativ-teritoriale și instituțiilor publice. De asemenea, încă sunt deschise înscrierile pentru Rabla Clasic, la toate cele trei categorii de beneficiari: persoane fizice, persoane juridice și UAT-uri/instituții publice. Faptul că sumele pentru Rabla Plus – persoane juridice au fost deja solicitate ne confirmă că există un interes impresionant pentru autovehiculele electrice, având în vedere și ecotichetul oferit prin acest program care are o valoare de peste 10.000 de euro. Utilizarea autovehiculelor electrice este pe un trend puternic ascendent, ceea ce mă bucură, fiind un semnal foarte important din partea cetățenilor care fac alegeri prietenoase cu mediul pentru a contribui la îmbunătățirea calității aerului din marile orașe.” a declarat Laurențiu-Adrian NECULAESCU, președintele Administrației Fondului pentru Mediu. 

Următoarea sesiune de înscriere în cadrul acestor programe va fi lansată în luna septembrie 2022, calendarul de desfășurare a sesiunilor de înscriere în cadrul celor două programe și sumele alocate solicitanților fiind disponibile pe site-ul AFM.

related posts

Leave a Comment