Home Actualitate Pavilionul maritim al României va deveni propunere legislativă

Pavilionul maritim al României va deveni propunere legislativă

by Florentina Lup
0 comment

Anunţul a fost făcut de Ovidiu Sorin Cupşa, director general CERONAV, pe pagina de Facebook:

,,Astăzi (marţi, 29 martie n.r) la Senat, am reușit să integrăm toate instituțiile decidente, privind inițiativa legislativă de atragere a navelor maritime sub pavilion românesc. Gazda întâlnirii a fost senatorul Marius Humelnicu, fost secretar de stat la MT și actual președinte al Comisiei de Comunicații din Senat.

Actuala inițiativă a pornit în 2015, în urma unei discuții personale avute împreună cu Secretarul General al IMO – Lim Kitak și a fost demarată după vizita la Londra a lui Marius Humelnicu.

Azi am avut o întâlnire la care grupul de lucru din CERONAV și ANR a prezentat proiectul specaliștor din Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor Publice, Consiliul Concurenței și Senat.

Inițiativa, susținută de un grup de oameni inimoși din sectorul maritim a întrat într-un stadiu în care nu cred că mai poate da înapoi.

Astăzi toate instituțiile statului responsabile cu transformarea ei în lege și-au exprimat susținerea și punctele de vedere.

Urmează un ultim pas, de integrare a acestora în textul propus, apoi Ministerul Transporturilor (reprezentat de Marius Alban și Gabriela Murgeanu) va prelua procesul legislativ, urmând să fie notificată Comisia Europeană.

Faptul că nu am renunțat niciodată în acești ani, chiar și atunci când părea că nu mai există interes, își arată azi roadele.

România are o șansă reală să aibă din nou o flotă maritimă comercială sub pavilion.

Odată pornit demersul oficial, rolul grupului de inițiativă pe care l-am coordonat în acești ani va rămâne unul de consiliere.”.

related posts

Leave a Comment