Home Actualitate Pavilionul Expozițional, transformat în hub umanitar

Pavilionul Expozițional, transformat în hub umanitar

by PĂUN IONELIA
0 comment

Pavilionul Expozițional din Constanța devine principalul centru de colectare a donațiilor din întregul județ.

Activitatea în cadrul pavilionului va fi reorganizată, astfel încât nimic să nu afecteze campania de donații, mai ales că aici vor ajunge donațiile colectate de Cucea Roșie din tot județul.

„Pavilionul Expozițional devine un hub umanitar pentru Ucraina. Aici se vor colecta toate donațiile și tot de aici se va organiza transportul. Mulțumesc tuturor constănțenilor care s-au mobilizat admirabil și Crucii Roșii, filiala Constanța care s-a implicat prompt și eficient pentru a-i sprijini pe cetățenii ucraineni a căror viață a suferit o schimbare dramatică”, Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța:

„Ca organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, misiunea noastră este să ajutăm cetățenii ucrainieni care fug din calea războiului și cu precădere pe cei care au ajuns pe teritoriul  județului nostru. Conform mandatului său, Crucea Roșie Română este în colaborare permanentă cu autoritățile naționale și locale, oferind sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul, atât cât va fi nevoie.Salutăm inițiativa Primăriei Constanța, Instituției Prefectului și Consiliului Județean Constanța, care și-au oferit suportul necondiționat în acest demers.” Cristina Fodor, director Crucea Roșie, filiala Constanța.

Toate persoanele care doresc să-i sprijine pe cetățenii ucraineni pot veni zilnic la sediul din bulevardul Mamaia, nr.331A, intrarea din spate, între orele 08:00-20:00.

Până acum, foarte mulți constănțeni nu au rămas nepăsători la drama prin care trec acești oameni care fug din calea războiului și au ajutat așa cum au putut. În continuare, este nevoie de următoarele lucruri de primă necesitate:

– Alimente neperisabile

– Alimente de primă necesitate (supe, piureuri instant)

– Apă

– Ceai

– Pături, paturi, lenjerii, saci de dormit – NOI

– Produse de igienă personală

– Articole pentru copii – scutece de unică folosință, șervețele, produse de igienă

– Dezinfectanți, maști.

Campania de colectare este organizată de Crucea Roșie Constanța, Primăria Constanța, Consiliul Județean Constanța și Instituția Prefectului Județul Constanța.

related posts

Leave a Comment