Home Actualitate Patru noi cazuri cu varianta Delta, în județul Constanța

Patru noi cazuri cu varianta Delta, în județul Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Patru noi cazuri de infectare cu varianta Delta au fost confirmate  pe raza județului Constanța. Este vorba despre trei femei, de  60 de ani, 51 de ani, respectiv 14 ani, dar și un bărbat de 40 de ani. O singură persoană dintre cele patru este vaccinată. Cele patru persoane se află în izolare la domiciliu și nu au istorie de călătorie în străinătate. 

Amintim faptul că în data de 10 august 10 noi cazuri Delta au fost confirmate la Constanța, respectiv 6 femei (53 de ani, 60 de ani, 45 de ani, 70 de ani, 53 de ani și respectiv 16 ani) și 4 bărbați (36 de ani, 54 de ani, 64 de ani și 32 de ani). Dintre cele 10 cazuri, 7  sunt nevaccinate. 4 din cele 10 persoane au istoric de călătorie (Dubai, Franța, Spania și Olanda). 

De asemenea, în data de 27 iulie au fost descoperite primele cazuri de COVID-19, cu varianta Delta în județul Constanța. La acel moment Direcția de Sănătate Publică Constanța anunța faptul că șapte pacienți din județul Constanța au fost depistați pozitiv cu noua tulpină Delta. 6 femei cu vârsta între 10 ani și 69 de ani și un bărbat cu vârsta de 21 de ani. Dintre cei 7 pacienți, 6 erau nevaccinați. La unele cazuri au fost identificat origini din import, fiind veniți din străinătate, însă sunt pacienți și fără istoric de călătorie. Dintre cei 7 pacienti starea a 6 dintre ei este stabilă, din păcate o pacientă în vârstă de 68 de ani a decedat. 

Până la acest moment în județul Constanța au fost confirmate în total 21 de cazuri de COVID-19, cu varianta Delta. 

related posts

Leave a Comment