Home Actualitate Pandemia a schimbat obiceiurile românilor

Pandemia a schimbat obiceiurile românilor

by Antonia Mocanu
0 comment

Românii și-au schimbat obiceiurile în ceea ce privește alimentația.  Pandemia i-a făcut să consume mai multe alimente sănătoase. Potrivit unui studiu realizat de specialiști, 38 % dintre participanți au spus că au consumat mai multe fructe şi legume proaspete, iar 29% au băut mai mult ceai, comparativ cu alţi ani.

Potrivit studiului, românii au fost chibzuiţi în ceea ce priveşte cheltuielile alimentare din ultimul an şi au continuat să cumpere mărci cunoscute. În acelaşi timp, au devenit mai conştienţi de ceea ce consumă şi au căutat alimente sănătoase: aproape 90% dintre ei au evitat produsele cu aditivi, 86% au folosit ingrediente naturale sau organice în prepararea mâncării, iar 82% au evitat băuturile carbogazoase. Legumele şi fructele au fost la mare căutare în dieta românilor în această perioadă, în detrimentul produselor cu aditivi şi conservanţi artificiali. Totodată, oamenii au preferat  să gătească mai mult în casă. Pandemia i-a determinat pe români să cumpere mai mult ca în alţi ani alimente ambalate, din motive de igienă. Iar cei mai mulți dintre români s-au orientat către alimente neperisabile. Magazinele fizice rămân preferatele românilor pentru cumpărăturile săptămânale. Ocazional, de cel mult 2-3 ori pe lună, aceştia apelează şi la cumpărăturile online de alimente. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 25-34 ani şi-au schimbat cel mai mult comportamentul alimentar.

Studiul a fost realizat  prin interviuri online, pe un eşantion de 806 persoane cu vârsta peste 18 ani, în perioada 28 aprilie – 10 mai 2021.

related posts

Leave a Comment