Home Actualitate Oportunități imobiliare, pe litoralul bulgăresc

Oportunități imobiliare, pe litoralul bulgăresc

by Romanov Alex
0 comment

După ce i-au atras pe români cu prețuri imbatabile în stațiunile lor de la Marea Neagră, bulgarii ne mai dau o lecție. Acum, conaționalii noștri sunt tot mai tentați să investească în proprietățile de acolo, mai exact în apartamentele de vacanță. Românii câștigă astfel o casă la mare, dar și o sursă de venit substanțială. La Kaliakra, de pildă, zeci de români au cumpărat deja apartamente într-un complex rezidențial, iar acum le închiriează turiștilor din… România.

Mădălina Petriea este fericita proprietară a unui apartament situat în Kaliakra, pe malul Mării Negre. Își dorea de mult o casă de vacanță la mare, însă prețurile practicate pe litoralul românesc erau mult peste posibilitățile financiare ale familiei. Așa ca… a ajuns în Bulgaria. Si a fost suficient să vadă acest apartament de care s-a indragostit pur si simplu.

Efortul financiar nu a fost unul foarte mare. Apartamentul l-a achiziționat cu puțin peste 50.000 de euro, după care a mai făcut câteva investiții astfel încât acesta să ofere atmosfera si confortul necesar. Iar după ce a profitat din plin de noua investiție, Mădălina s-a gândit că a venit momentul să se bucure și alți români de ea. Așa a apărut idea inchirierii locuinței. Nu se folosește de platforme de rezervare,ci doar de contul de socializare, însă are deja rezervări pentru toată vara.

Turiștii care i-au trecut pragul sunt încântați de condiții. Plătesc mult mai puțin pentru un sejur de 7 nopți aici, iar condițiile sunt net superioare celor din România. Iar copiii sunt de departe cei mai fericiți.

Litoralul românesc nu mai pare să fie atractiv. S-a construit prea mult și haotic, infrastructura lasă de dorit, iar prețurile au luat-o razna. Un apartament cu un dormitor se închiriează în plin sezon la Kaliakra cu 85 de euro și poate găzdui două cupluri. Adică puțin peste 400 de lei. În  Mamaia, două camere duble la un hotel de trei stele costă dublu.

related posts

Leave a Comment