Home Actualitate Obligații și interdicții în campanie

Obligații și interdicții în campanie

by Antonia Mocanu
0 comment

Alegerile locale pentru autoritățile administrației publice din anul 2020 aduce o serie de obligații și interdicții pe care candidații și actuali primari în funcție trebuie să le respecte cu strictețe.

În campania electorală, candidații, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale sau organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri, precum și cetățenii au dreptul să își exprime opiniile în mod liber și fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei și a celorlalte mijloace de informare în masă.

Însă, este interzisă organizarea acțiunilor de campanie electorală în unitățile militare, precum și în spațiile din școli și universități în perioada de desfășurare a cursurilor. În campania electorală se interzice folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu sau a mesajelor de incitare la ură și intoleranță. Sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de defăimare și învrăjbire religioasă sau etnică, precum și ofensa publică adusă simbolurilor religioase.

Totodată,  în campania electorală fiecare partid politic, alianța politică, alianța electorală sau organizație a cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri ori fiecare candidat independent poate aplica un singur afiș electoral. Acesta nu poate depăși dimensiunile de 500 mm o latură și 350 mm cealaltă latură. Sunt interzise afișele electorale care combină culori sau alte semne grafice, astfel încât să evoce simbolurile naționale ale României ori ale altui stat. 

related posts

Leave a Comment