Home Actualitate O treime din primării au depus proiecte pentru rețea ecologică de iluminat public stradal

O treime din primării au depus proiecte pentru rețea ecologică de iluminat public stradal

by Florentina Lup
0 comment

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat anul acesta, în premieră în România, programul prin care iluminatul public poate trece de la corpuri cu un consum ridicat de energie la iluminat cu LED. Totodată, administrațiile locale vor putea achiziționa și sisteme de dimming/telegestiune, care permit reglarea fluxului luminos.

Mai bine de o treime din primării au depus proiecte pentru această investiție. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor acoperă, prin Administrația Fondului pentru Mediu, 90% din costurile fiecărui proiect.

,,Ne bucură interesul mare al primăriilor din țară de a obține finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu, mai ales că fiecare proiect finanțat va duce la scăderea cu până la 40% a consumului de energie electrică din orașele care fac această investiție. Desigur, asta înseamnă costuri mai mici pentru localități, mai puține emisii de gaze cu efect de seră și, indirect, scăderea facturii naționale la electricitate.”, a declarat ministrul Costel Alexe.

Săptămâna viitoare, Administrația Fondului pentru Mediu va publica o nouă listă a localităților care pot să înceapă aceste investiții.

related posts

Leave a Comment