Home Actualitate Nu furnizați altor persoane coduri de autentificare şi nu accesaţi link-uri pentru resetarea parolei

Nu furnizați altor persoane coduri de autentificare şi nu accesaţi link-uri pentru resetarea parolei

by Florentina Lup
0 comment

Atenție la sms-urile, e-mail-urile sau mesajele primite pe social media din surse necunoscute ori de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) recomandă:

,,Nu furnizați altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau link-uri pentru resetarea parolei, pentru că astfel puteți pierde accesul la cont. Există posibilitatea ca atacatorii să se folosească de opțiunea forgot my password din Instagram pentru a forța modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva dorește să vă fure contul.

Accesarea link-ului de pe dispozitivul mobil pe care sunteți autentificat în aplicația de Instagram poate duce la pierderea accesului la cont, atacatorii având astfel posibilitatea de a schimba parola.

Evitați așadar accesarea link-urilor din surse necunoscute!

Activați autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.

Mențineți o soluție de securitate instalată pe dispozitiv! De multe ori, un antivirus ne poate salva din situații în care neatenția ar putea duce la compromiterea contului, a datelor sau a sistemului.

În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont, adresați-vă Centrului de Ajutor #Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuați pașii necesari pentru validarea identității.”.

Puteți afla cum să vă protejaţi de ameninţările online dacă accesaţi site-ul https://sigurantaonline.ro.

SigurantaOnline este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft Romania , BIT SENTINEL, ATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas.

related posts

Leave a Comment