Home Actualitate Nu aruncaţi resturile de legume, fructe şi ierburi aromatice!

Nu aruncaţi resturile de legume, fructe şi ierburi aromatice!

by Florentina Lup
0 comment

Părțile de la legume, fructe și ierburi aromatice, care se aruncă de obicei, precum cotoarele merelor, partea superioară a căpșunilor, diferite tulpini şi coji tulpini, pot fi folosite pentru a infuza și aromatiza uleiuri și oțet, pentru a face tincture, băuturi fermentate și alcool aromat.

Vă sugerăm două modalități simple de a folosi resturile alimentare.

Oțet din resturi de mere

Se pun într-un borcan cotoare și coji de mere peste care se adaugă o lingură de zahăr și apă cât să acopere întreaga compoziție. Se acoperă cu textil și se amestecă zilnic până când lichidul obține aciditatea și aroma dorită, moment în care se strecoară și poate fi utilizat. Aceasta metodă funcționează și cu alte resturi de fructe.

Ulei Aromat

Aceasta este o modalitate simplă de a evita risipa prin a folosi și cele mai mici părți din ierburi aromatice, ardei iuți și mirodenii.

Se adaugă într-un borcan ulei de măsline cu mirodeniile dorite (ex: busuioc, ardei iute, usturoi, fenicul) și se lasă la macerat timp de 4 săptămâni, agitând borcanul periodic. Uleiuri pot fi folosite în salate, pentru a marina carne sau legume.

related posts

Leave a Comment