Home Actualitate Noi unelte și funcții pentru control parental pe rețelele de socializare

Noi unelte și funcții pentru control parental pe rețelele de socializare

by Antonia Mocanu
0 comment

Facebook a anunțat recent faptul că există anumite schimbări în ceea ce privește  controlul parental în cazul mesageriei folosite de utilizatorii cu vârste sub 13 ani, permițând părinților, printre altele, să vadă istoricul conversațiilor copiilor lor.

Părinții vor putea să vadă și cele mai recente fotografii și videoclipuri trimise și primite de copii și vor putea să le elimine dacă doresc acest lucru. Anunțul vine după mai multe luni în care s-a discutat despre politicile Facebook de protejare a copiilor.

În luna august 2019, Facebook a recunoscut o breșă de securitate pe care a trebuit să o rezolve în aplicația Messenger Kids. Respectiva breșă permitea copiilor să intre în grupuri de chat din care făceau parte și membrii pe care părinții lor nu i-au aprobat.

Platforma online a intrat în atenția mai multor guverne străine privind politicile de protejare a copiilor, mai ales din momentul în care a anunțat faptul că intenționează să extindă criptarea end-to-end, adică mesaje văzute doar de utilizatorii implicați în conversație. Acest anunț a stârnit temeri conform cărora criptarea ar putea împiedica detectarea persoanelor care abuzează online copiii.

Sursa foto: seoagency.ro

related posts

Leave a Comment