Home Actualitate Noi reguli de trecere a graniței în Bulgaria

Noi reguli de trecere a graniței în Bulgaria

by Romanov Alex
0 comment

Noi reguli de trecere a graniței în Bulgaria. Țara vecină va cere aproape tuturor călătorilor din Uniunea Europeană să aibă un test PCR negativ pentru coronavirus înainte de intrarea în ţară, împreună cu un certificat pentru Covid-19 valabil, începând de vineri.

Măsura impusă de Ministerul Sănătății din Bulgaria are ca scop limitarea răspândirii variantei de coronavirus Omicron.

Conform regulilor actualizate, călătorii din ţările UE care se află pe lista zonei roşii a Bulgariei trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Regula se aplică şi călătorilor din Regatul Unit.

Pe lista zonei roşii a Bulgariei sunt ţări care au raportat peste 500 de infecţii cu coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile sau au raportat o răspândire a variantei de coronavirus care ridică îngrijorări.

Începând de vineri, Bulgaria va adăuga Statele Unite, Canada şi Australia pe lista sa de zone roşii, interzicând efectiv sosirile străinilor din aceste ţări.

Pe de altă parte, România, Austria, Ungaria și Luxemburg sunt singurele state membre ale UE care nu se află în prezent pe lista zonei roşii a Bulgariei.

related posts

Leave a Comment