Home Actualitate Navele purtătoare de artilerie aniversează 115 ani de tradiție

Navele purtătoare de artilerie aniversează 115 ani de tradiție

by Antonia Mocanu
0 comment

Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie „Comandor Virgil Alexandru Dragalina” a marcat luni, 19 septembrie, 115 de ani de la înființarea primei structuri fluviale a Forțelor Navale Române cu responsabilități în monitorizarea traficului fluvial și descurajarea acțiunilor ilegale pe Dunăre. Acesta este subordonat Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” și are în compunere două secții de nave de luptă, cu trei nave de tip monitor și cu cinci nave de tip vedetă blindată, care asigură desfășurarea acțiunilor militare, pe timp de pace sau în caz de agresiune armată, în zona de responsabilitate fluvială și lagunară a României.

Marinarii militari fluviali au organizat, în portul militar Brăila, o ceremonie militară și religioasă, la care, alături de personalul unității comandate de comandorul Constantin Grosu, au participat comandantul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, comandor Marcel Neculae, comandanți de unități și mari unități din Forțele Navale Române, foști comandanți ai Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie „Comandor Virgil Alexandru Dragalina”, precum și reprezentanți ai autorităților locale. În semn de apreciere a activităţii desfășurate în cei 115 ani de existență, precum și a profesionalismului personalului acestei structuri, șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, a conferit Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării.

Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie „Comandor Virgil Alexandru Dragalina” se prezintă astăzi ca o puternică forță fluvială, capabilă să apere interesele naționale pe Dunăre și la gurile de vărsare ale acesteia. Această structură a Flotilei Fluviale este în măsură să îndeplinească misiuni specifice NATO, prin prezența activă în raioane și rute cu risc ridicat, precum și prin intervenția în sprijinul autorităților naționale, pentru combaterea terorismului naval și pentru interzicerea traficului ilicit de mărfuri periculoase pe fluviu.

related posts

Leave a Comment