Home Actualitate Morgan și Body, noii lei de mare de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

Morgan și Body, noii lei de mare de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Morgan și Body sunt cei doi lei de mare pe care atât constănțenii, dar și turiștii îi vor putea vedea în reprezentanții la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii chiar din acest weekend. Au ajuns recent în orașul de la malul mării, sunt destul de diferiți de leii de mare care ne-au părăsit la sfârșitul lunii ianuarie, Sam, Kali, Inuk, și micuța Mandy, născută chiar la Constanța.

Cei doi lei de mare sunt originari din America de Sud, sunt masculi, mari, impunători, în vârstă de șapte ani, au o dietă bazată pe diferite tipuri de pește și vitamine și cel mai important sunt lei de mare patagonieni.

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii s-a pregătit temeinic pentru primirea celor doi lei de mare patagonieni și au apelat la un antrenor care a lucrat anii de zile cu astfel de mamifere, Marco Tulio, și care va rămâne la Constanța pentru a-i învăța și pe antrenorii noștri mai multe despre mamiferele marine și cum să lucreze cu acestea.

În cadrul reprezentațiilor pe care leii de mare le vor susține, constănțenii vor afla cum trăiesc aceștia, ce obiceiuri au, ce mănâncă, dar și modul în care comunică cu antrenorii.

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii a mai deținut în trecut câteva exemplare de lei de mare de dimensiuni mari, denumiți Otaria Flavescens în anul 1992 și care sunt cunoscuți ca fiind cea mai mare talie de lei de mare din întreaga lume, un mascul ajungând să aibă chiar și 300 de kilograme la maturitate.

related posts

Leave a Comment