Home Actualitate Monitorizare aeriană a plajelor realizate de către ABADL

Monitorizare aeriană a plajelor realizate de către ABADL

by Antonia Mocanu
0 comment

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral a efectuat zilele acestea, în premieră un număr de 8 zboruri pentru a realiza măsuratori de fotogrametrie în zona de plajă  din Mamaia și Năvodari. Fotografierea aeriană a litoralului constănțean este extrem de utilă, fiind un real ajutor pentru inspectorii teritoriali de pe plajele constănțene deoarece elimină eroarea umană, având o marjă de eroare de până la 2 cm. 

Măsurătorile au început cu zona Mamaia – Năvodari, dar acestea vor fi efectuate pe întreg litoralul, de la Năvodari la Vama Veche. Astfel vor exista probe concludente despre cine și cum eludează prevederile legii.

„Pentru prima dată în activitatea instituției, specialiștii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral au efectuat un număr de 8 zboruri pentu a realiza măsuratori de fotogrametrie în zona de plajă emersă (uscată) din Mamaia și Năvodari. În activitatea de cartografiere a fost folosit un sistem de aeronavă fără pilot, care face parte din infrastructura de monitorizare din cadrul bazinului hidrografic Dobrogea – Litoral, utilizat până acum doar pentru realizarea hărților planimetrice și topografice pentru proiectul protecției împotriva eroziunii costiere”.

Fotografierea aeriană este utilă așa cum menționam anterior pentru a elimina eroarea umană, dar  și pentru monitorizarea periodică a unor zone de interes, cât și pentru susținerea unor lucrări topografice și cadastrale pe suprafețe extinse. De asemenea, se are în vedere monitorizarea operatorilor de plajă care trebuie să asigure o suprafață de plajă destinată șezlongurilor de 70% și o zonă de plajă pe nisip de 30% și să asigure zona de intervenție, fâșia cu lățimea de 5 m de la linia apei pe toată lungimea sectorului de plajă pentru realizarea lucrărilor de intervenție, întreținere, igienizare şi ecologizare mecanizată de către utilajele A.B.A.D.L.

related posts

Leave a Comment