Home Actualitate Mii de controale la fondul forestier

Mii de controale la fondul forestier

by Crina Matei
0 comment

Mii de controale soldate cu zeci de infracțiuni și sute de contravenții. Este bilanțul realizat de reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor, în urma controalelor efectuate la circulația materialului lemnos, pe perioada stării de urgență.

Pe perioada stării de urgență, specialiștii Regiei Naționale a Pădurilorau participat, începând cu 16 martie, alături de reprezentanți ai Poliției Române și Gărzilor Forestiere, la peste 3.700 de controale la circulația materialului lemnos. În urma acestor controale s-au constatat 76 de infracțiuni, 487 de contravenții silvice și s-au confiscat 841,18 metri cubi de lemn.

Tot pe perioada stării de urgență, angajații Regiei Naționale a Pădurilor au efectuat 2.720 de controale de fond sau parțiale în fondul forestier administrat. În primele trei luni acel acestui an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a efectuat, în fondul forestier administrat, 6.180 de controale de fond și parțiale. În urma controalelor efectuate în fondul forestier proprietatea publică a statului au fost constatate tăieri ilegale cu un volum cumulat de 6.538 de metri cubi, în scădere cu 9,32% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Regia Națională a Pădurilor administrează 3,13 milioane de hectare de păduri aflate în proprietatea publică a statului, din aceasta 80% având certificarea managementului forestier la nivel internațional. În plus, Romsilva asigură servicii silvice pe bază de contract pentru circa 1 milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

Sursa: Romsilva

related posts

Leave a Comment