Home Actualitate Mihai Lupu doreşte susţinerea ministrului Alexandru Rafila

Mihai Lupu doreşte susţinerea ministrului Alexandru Rafila

by Florentina Lup
0 comment

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a participat marţi, 11 ianuarie, la întâlnirea de lucru organizată în Sala ,,Remus Opreanu” a Palatului Administrativ Constanţa, cu prilejul vizitei oficiale efectuate de ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila.

Deşi subiectele principale au fost evaluarea și redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase, precum şi identificarea unor soluţii în vederea gestionării cât mai eficiente a valului cinci al pandemiei, preşedintele CJC a ridicat şi problema construirii unui nou spital la Constanţa:

,,Prezenţa dumneavoastră la Constanţa este foarte importantă şi ne oferă nouă, autorităţilor locale, oportunitatea de a vă expune toate problemele cu care se confruntă sistemul medical constănţean. Judeţul Constanţa este cel mai expus judeţ din România, din toate punctele de vedere, inclusiv în ceea ce priveşte sănătatea publică. Avem nevoie de susţinerea dumneavoastră pentru a implementa un sistem integrat în domeniul sănătății, pornind de la prevenţie, care este foarte importantă, până la un act medical performant şi complet.

Fac un apel către dumneavoastră, domnule ministru, precum şi către toţi factorii decidenţi, să ne sprijiniţi în demersurile noastre pentru construirea unui nou spital în judeţul Constanţa. Vă rog foarte mult să luaţi în calcul şi judeţul Constanţa, iar într-o primă fază să ne susţineţi în realizarea transferului terenului identificat, în suprafaţă de 11 ha, din proprietatea Ministerului Sănătăţii, în cea a judeţului Constanţa, pentru ca noi să putem demara studiul de fezabilitate.”, a spus Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

related posts

Leave a Comment