Home Actualitate Metoda accidentul, adaptată pandemiei

Metoda accidentul, adaptată pandemiei

by Antonia Mocanu
0 comment

Atenţie constănţeni! Infractorii au găsit o nouă metodă de înşelăciune! O femeie a fost contactată de un individ care s-a recomandat a fi fratele acesteia și care i-a comunicat faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău și ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu COVID-19. Individul i-a solicitat femeii suma de 20.000 de lei pentru a achiziționa un aparat de ventilație.

Polițiștii Secției 5 au fost sesizați de către o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune.

Femeia a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi fratele acesteia și care i-a comunicat faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău și ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu COVID-19. Acolo bărbatului i s-ar fi solicitat din partea managerul spitalului suma de 20.000 de lei pentru a achiziționa un aparat de ventilație. Femeia i-a spus apelantului că nu are suma de bani cerută, iar acesta ar fi insistat, spunând că va reveni mai târziu cu un telefon.

Între timp, femeia a luat legătura cu fratele său, dându-și seama ca a fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune.  Deși, în acest caz, nu a fost creat niciun prejudiciu material, această metodă are un impact emoțional foarte mare asupra victimelor.  

În acest context, polițiștii constănțeni vă recomandă să nu oferiți niciun fel de date personale prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor, să  nu trimiteți sume de bani unor persoane necunoscute, indiferent de pretextul acestora şi să sesizați cea mai apropiată secție de poliție .

related posts

Leave a Comment