Home Actualitate Măsuri pentru prevenție la CFR

Măsuri pentru prevenție la CFR

by Antonia Mocanu
0 comment

CFR Călători anunță noi reglementări în condiţiile de circulație impuse prin Ordonanțele Militare și prin instituirea stării de urgenţă, pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID 19. În această perioadă, compania de stat asigură deplasările atât pentru navetă, cât și cele inter-regionale cu respectarea măsurilor adoptate de autoritățile abilitate.

“În această perioadă dificilă, trenul rămâne mijlocul de transport cel mai potrivit pentru asigurarea distanței sociale. Datorită spațiilor interioare generoase pe care le oferă vehiculele feroviare, am constatat o reorientare a călătorilor, care renunță la alte moduri de transport și preferă calea ferată. În consecință am luat la CFR Călători măsuri suplimentare pentru a proteja sănătatea pasagerilor și a personalului nostru. Ne asigurăm călătorii că facem tot ce ne stă în putință, în ciuda dificultăților pe care le întâmpinăm, pentru a face posibile deplasările lor care sunt neapărat necesare și care respectă prevederile ordonanțelor militare, a declarat Dan Costescu Directorul General al CFR Călători.

Cetățenii care trebuie neapărat să călătorească în această perioadă trebuie să respecte toate prevederile Ordonanțelor, dar și regulile de comportament și igienă impuse de Ministerul Sănătății. Pentru a respecta regula distanțării sociale, în trenurile CFR se aplică regula “un loc liber, un loc ocupat”.

La verificarea biletelor, personalul de tren nu atinge biletele ci doar le vizualizează pentru a păstra o distanță sigură. CFR Călători a mai anunțat, pe site-ul oficial, că a suplimentat și suplimentează capacitatea de transport cu vagoane în plus pentru a asigura mai mult spațiu între călători și pentru evitarea aglomerării trenurilor.

related posts

Leave a Comment