Home Actualitate „Marea verde” de la Marea Neagră! Tone de alge au invadat litoralul românesc

„Marea verde” de la Marea Neagră! Tone de alge au invadat litoralul românesc

by PĂUN IONELIA
0 comment

Turiştii care ajung pe litoralul românesc se confruntă din nou cu alge, care au invadat ţărmul Mării Negre. Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea lucrează în fiecare seară și strâng sute de tone de alge, care au format un imens covor verde la malul mării.

Echipele din cadrul Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanța al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) cu utilajele din dotare fac toate eforturile necesare ca acest fenomen natural, care are loc la linia țărmului, să nu reprezintă un disconfort pentru turiști și constănțeni. Programul de desfășurare a acestor activități se desfășoară numai noaptea fiind condiționat de prezența turiștilor pe plajă. Astfel că, aceste lucrări nu se pot desfășura pe timpul zilei din motive de siguranță. 

De la începutul sezonului estival și până în prezent, au fost adunate de pe întreg litoralul românesc aproximativ 2.000 de tone de alge, iar 800 de tone au strânse doar în ultima săptămână. Prezenţa algelor aduse de curenţii marini la ţărmul mării nu este dăunătoare sănătăţii.

Acestea se dezvoltă în număr mare pe fundul mării, la adâncimi mici din cauza temperaturilor ridicate (având nevoie de multă lumină și căldură) și sunt smulse de curenții marini și aduse la mal.

related posts

Leave a Comment