Home Actualitate Mai rapid la mare, cu trenul

Mai rapid la mare, cu trenul

by Romanov Alex
0 comment

Vești bune pentru românii care vor veni la mare cu trenul, în acest sezon estival. CFR introduce noi trenuri, iar ministrul transporturilor promite că vom ajunge din București la Constanța în doar două ore.

În sezonul estival vor fi 12 perechi de trenuri InterRegio de la CFR Călători pe ruta București – Constanța, la care se vor adăuga șapte perechi de trenuri de la operatorii privați. Iar veștile bune nu se opresc aici. Nu doar că vom avea mai multe trenuri, dar vom ajunge și mai repede. Unuele dintre ele vor putea circula cu până la 150 km/h, ceea ce înseamnă ca vom ajunge la mare în doar două ore dacă plecăm din Capitală.

“Începem ziua cu o vizită la lucrările de reabilitare ale podurilor de pe A2, de la Cernavodă. Cel mai rapid (150 km/h) și confortabil mijloc de transport pe această relație: trenul IR 1581. Timpul de parcurs este de două ore, pentru cea mai rapidă pereche. Știm că sunt multe de făcut pentru calea ferată, restante de zeci de ani. Dar, pe anumite relații, trenul chiar reprezintă acum o alternativă decentă, rapidă și ecologică.”, a declarat CĂTĂLIN DRULĂ, ministrul Transporturilor

Ministrul transporturilor recunoaște însa că există și carențe în ceea ce privește transportul feroviar, carențe semnalate de altfel de-a lungul anilor de românii care aleg frecvent această variantă de transport.

Declarațiile ministrului au fost făcute în cursul vizitei pe care acesta a făcut-o pentru a verifica lucrările de reabilitare ale podului de la Cernavodă. De altfel, Compania Națională  de Autostrăzi a anunțat că s-au ridicat și restricțiile de circulație pe Podul peste Dunăre de la Cernavodă. Traficul rutier a fost reluat în integralitate. Circulația s-a redeschis și pe calea 2 a podului de la Cernavodă, pe sensul Constanța – București.

related posts

Leave a Comment